dissabte, 20 de juny del 2009

Gazpacho

Des de que ha començat la calor hi ha un plat que està sempre disponible a la nevera de casa. I es consumeix pràcticament a totes hores: es el gazpacho. I si, ja se que es una recepta massa fàcil, massa coneguda de tothom, gens original.. però no he pogut resistir el posar-la al bloc !
Fàcil, frec i saludable, què més es pot demanar ?.
Aquesta recepta es la de tota la vida de casa meva, la que la meva avia feia, després la meva mare i ara jo, la veritat es que quan he provat a variar-la sempre m'he penedit.


Ingredients per 4 persones:

  • 1 kg tomàquets madurs (vermells però forts, dels que no serveixen per sucar el pa)
  • 1 all (o 2)
  • 1c pebre vermell dolç
  • 12 ametlles torrades
  • 1 llesca de pa de 1/2 eixut (només la molla)
  • 1 ou
  • 1c sal
  • 1/2 gotet Vinagre de poma
  • 1 gotet oli d'oliva suau
  • 1 got d'aigua
  • Per acompanyar: dauets de pa torrat, ou dur picat, pebrot vermell, pebrot verd, cogombre, ceba...

Preparació:

  1. Escaldar els tomàquets per tal que es puguin pelar amb facilitat. Pelar-los i treure'n les llavors.
  2. Posar a la batedora (o trinxar-ho amb el minipimer) tots els ingredients: els tomàquets pelats i sense llavors, 1 all, el pebre vermell, la molla del pa, l'ou, les ametlles pelades i la sal. Batre-ho fins que quedi ben fi. Si no hi cap tot d'una vegada fer-ho en dues tandes, o les que calguin.
  3. Afegir un terç d'aigua, oli i vinagre al gust (jo hi poso mig gotet de vinagre i un d'oli). Tornar a batre fins que quedi homogeni.
  4. Tastar i rectificar de sal, all, oli i vinagre, fins que quedi al gust.
  5. Posar a la nevera fins el moment de servir. Ha de ser ben fred, fin hi tot s'hi poden posar glassons a la gerra de servir.
  6. Acompanyar de: dauets de pa torrat, ou dur picat, pebrot vermell a dauets, pebrot verd, cogombre, ceba... el que agradi.

Sovint en prenem en got només begut, sense trossets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada