Ja tenim aquí la més esperada (i sol·licitada) a casa meva, ja es troben maduixots dolços i aquí tenim la melmelada:
Per 4 pots de 1/4Ingredients
- 1 kg maduixots ja nets
- 500 gr sucre
- 12 gr pectina
- Trinxar els maduixots amb el minipimer o amb una batedora de vas, tornar a pesar-los per assegurar que facin 1 kg. Si agrada se'n poden tallar una part a trossets petits en lloc de fer-los tots trinxats.
- Barrejar la pectina i el sucre amb el puré de maduixots i posar-ho a una olla.
- Coure remenant de tant en tant al menys 1h, fins que agafi la consistència d'almívar, ho sabrem quan una gota sobre el marbre quedi presa.
- Omplir els pots, prèviament esterilitzats bullint-los durant 10', amb la melmelada calenta. Deixar-los oberts fins que siguin tebis.
- Si es volen conservar fins a 1 any, tapar els pots, sense prémer al màxim, i posar-los a una olla amb aigua bullent que quedin coberts 4 dits. Deixar bullir 20'.
- Passats els 20' deixar-los refredar del tot dins l'aigua avanç de treure'ls.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada