dilluns, 21 de març del 2011

Melmelada de maduixa

Ja tenim aquí la més esperada (i sol·licitada) a casa meva, ja es troben maduixots dolços i aquí tenim la melmelada:
Per 4 pots de 1/4
Ingredients
  • 1 kg maduixots ja nets
  • 500 gr sucre
  • 12 gr pectina
Elaboració
  1. Trinxar els maduixots amb el minipimer o amb una batedora de vas, tornar a pesar-los per assegurar que facin 1 kg. Si agrada se'n poden tallar una part a trossets petits en lloc de fer-los tots trinxats. 
  2. Barrejar la pectina i el sucre amb el puré de maduixots i posar-ho a una olla.
  3. Coure remenant de tant en tant al menys 1h, fins que agafi la consistència d'almívar, ho sabrem quan una gota sobre el marbre quedi presa.
  4. Omplir els pots, prèviament esterilitzats bullint-los durant 10', amb la melmelada calenta. Deixar-los oberts fins que siguin tebis.
  5. Si es volen conservar fins a 1 any, tapar els pots, sense prémer al màxim, i posar-los a una olla amb aigua bullent que quedin coberts 4 dits. Deixar bullir 20'.
  6. Passats els 20' deixar-los refredar del tot dins l'aigua avanç de treure'ls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada