dijous, 10 de març del 2011

Melmelada de tomàquet

Aquesta melmelada es especialment bona per combinar amb formatges, i te un color preciós.
mesures per uns 4 pots de 1/4
Ingredients
  • 1 kg tomàquets madurs, pelats i sense llavors
  • 750 gr sucre
  • 15 gr pectina
Preparació (amb panificadora)
  1. Triturar amb el minipimer els tomàquets sense deixar trossos.
  2. Posar a la cubeta de la panificadora el puré de tomàquet i el sucre barrejat amb la pectina.
  3. Engegar el programa de melmelades, al final afegir 20' de cocció addicional. Ha de quedar amb la textura d'un almívar espès, al posar una gota sobre un plat de vidre ha de tenir consistència.
  4. Omplir els pots, prèviament esterilitzats, fins a 4'' de la vora i deixar-los destapats fins que es refredin una mica.
  5. Tancar els pots sense apretar excessivament i submergir-los dins d'una olla amb aigua bullent, que quedin coberts uns 4 dits, durant 20'. Retirar del foc i deixar refredar completament abans de treure de l'aigua. D'aquesta manera es conservaran fins a 1 any.

1 comentari: