Una versió millorada de les barres rústiques, no requereixen tant de temps com les barres de pagès i surten molt be, tant la molla com la crosta.
Ingredients
- Massa fermentada feta 24h abans
- 250 gr farina de força
- 175 gr aigua
- 1 cc sal
- 5 gr llevat fresc
- Posem a la panificadora els ingredients en l'ordre de la recepta i connectem el programa d'amassat.
- Posem la massa així obtinguda en un tupper ben tapat i el guardem a la nevera 24h mínim (es pot fer fins a 3-4 dies abans).
- 150 gr aigua
- 2 cs oli oliva verge
- 1 cc sal
- 300 gr farina de força
- 10 gr llevat fresc
Elaboració
- Posem la massa mare a la cubeta de la panificadora i afegim la resta d'ingredients en l'ordre de la recepta.
- Connectem el programa d'amassat i llevat (1h 30').
- Posem la massa sobre una superfície lleugerament enfarinada i la dividim en dues meitats, donem a cada meitat forma de barra tot fent plecs seguint la tècnica d'en Richard Bertinet.
- Col·loquem les barres a la safata del forn, que haurem enfarinat lleugerament, i les deixem leudar tapades amb un drap de lli durant 1h o fins que hagin doblat el seu volum.
- Pre-escalfem el forn amb un pot amb aigua a 210º, 30' abans de posar-hi el pa.
- Quan les barres estiguin llestes les espolsem amb farina tamisada amb l'ajuda d'un colador fi i fem uns talls al biaix amb una fulla d'afaitar. Els talls han de ser d'un cm de profunditat aproximadament.
- Retirem el pot amb aigua que ha fet vapor al forn i hi posem les barres. Les deixarem coure de 30 a 35' fins que tinguin un bonic color daurat.
Tenen molt bona pinta! Tot un luxe això de poder fer el pa a casa.
ResponEliminaSalutacions!
Anna
Mercés per la visita i el compliment Anna. Fer el pa a casa es molt divertit i gratificant, He anat al teu bloc, no el coneixía, molt xulo ! m'el apunto per visitar amb regularitat.
ResponElimina