Amb el bon temps que fa ens passem els caps de setmana amunt i avall, vaja que no acabo d'arrencar-me a cuinar a bon ritme, això no pot ser! avui pastís de formatge: el més clàssic, el més bàsic, el més fàcil i, possiblement, el més bo.
Ingredients
- 2 Iogourts naturals
- 2 Iogourts grecs
- 2 Terrines formatge Philadelphia
- 4 cs Maicena
- 10 cs Sucre
Elaboració
- Pre-escalfem el forn a 165º (a baix i ventilador).
- Preparem un motlle desmuntable de 26 cm i parets altes, untant-lo amb mantega i farina.
- Barregem el formatge i els iogurts.
- Afegim batent amb unes varilles el sucre, la Maicena i els ous batus, fins que quedi ben homogeni.
- Ho aboquem al motlle i enfornem uns 40', fins que al punxar amb una broqueta surti neta.
- Deixem refredar be avanç de desemmotllar, de fet queda més bo deixant-lo reposar a la nevera fins l'endemà. Aquest pastís puja molt i al refredar-se baixa, és totalment normal.
Algunes variacions de les moltes possibles:
- Recobrir amb qualsevol melmelada de fruits vermells, a nosaltres ens encanta amb la de maduixa feta a casa.
- Fer una base de galetes amb: 200 gr galetes tipus Maria trinxades i 100 gr mantega fosa, barrejar be i recobrir el fons del motlle amb una capa de ½ cm (potser no cal posar-hi tota la pasta de galetes i mantega). Llavors el pastís queda més consistent.
- Afegir panses prèviament remullades en rom i escorregudes.
- Els iogurts poden ser tots naturals, o fins i tot descremats, però amb els grecs queda la textura més cremosa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada