dimarts, 20 de desembre del 2011

Melmelada de pinya i gingebre

Una melmelada diferent, amb un toc picant, molt aromàtica i que marida a la perfecció amb formatges tous de cabra i formatges blaus.

Ingredients
(per 6 pots de 250 gr aprox)


  • 2 pinyes grosses, ben madures
  • Sucre (el 75% del pes de la pinya neta)
  • 1 arrel de gingebre (jo en tenía 1 de 14 cm de llarg)
  • 10 gr pectina per Kg de fruita neta

Preparació

1.   Pelem be les pinyes, tallem a quarts i treiem la part més dura del cor. La resta la pesem i la fem a daus.
2.   Pesem el sucre corresponent al 75% del pes de la pinya.
3.   Pelem l'arrel de gingebre i la fem a rodanxes finetes.
4.   Posem els daus de pinya, el gingebre i el sucre a un bol de ceràmica o terrissa (no metàl.lic), barregem be, tapem amb film transparent i ho deixem reposar tota la nit a un lloc fresc.
5.   L'endemà posem a una olla la barreja de pinya sucre i gingebre junt amb tot el suc que ha deixat anar, ho posem al foc remenant de tant en tant. Ha de bullir durant 1h.
6.   Entretant preparem els pots esterilitzant-los amb aigua bullent durant 10'.
7.   Quan faltin 10' per acabar la cocció trinxar la melmelada amb el minipimer, acabar els 10' que falten remenant perquè no s'enganxi al fons.
8.   Omplim els pots fins dalt i tapem sense enroscar del tot. Els posem de cap per avall tota la nit per tal que es faci el buit.


D'aquesta manera queda un marcat sabor a gingebre que lliga molt be amb la pinya, si no agrada tant el gingebre se'n pot posar la meitat i quedarà més potenciat el gust de la pinya, o fer-la sense gens de gingebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada