dimarts, 24 de gener del 2012

Coca de recapte

La coca salada més bàsica de Tarragona.

Ingredients:
  • Per la massa
    • 300 gr farina de força
    • 10 gr llevat fresc de forner
    • 6 cs oli d'oliva
    • 6 cs aigua tèbia
    • 1 cc sal
  • Pel farcit
    • 2 cebes mitjanes
    • 1 pebrot vermell
    • 1 cc pebre vermell dolç
    • Pebre blanc
Elaboració:

  1. Posem a la panificadora els ingredients de la massa en el següent ordre: l'aigua, l'oli, la sal, la farina i el llevat engrunat. Connectem el programa de masses pujades i el deixem fins al final (també es pot pastar a mà i deixar reposar 1h).
  2. Tallem les cebes en juliana i les fregim en oli abundant fins que quedi transparent i ben cuita, al final salem i afegim el pebre vermell dolç, li fem fer un tomb vigilant que no es cremi.
  3. Escalivem el pebrot vermell i el reservem.
  4. Desgasem una mica la massa i la deixem reposar 5', passat aquest temps estirem en forma de coca amb el corró (jo en vaig fer dues de petites).
  5. Recobrim les coques amb ceba i tiretes de pebrot escalivat, espolsem amb pebre blanc i reguem amb una mica de l'oli de coure la ceba.
  6. Enfornem al forn pre-escalfat a 200º duran 10-15', fins que la massa sigui cuita, sense deixar que es torri massa.

Hi ha qui també hi posa albergínia escalivada, jo la faig com sempre l'hem menjat a casa. Lògicament aquesta és la versió vegetariana, la coca de recapte de Tarragona porta a sobre botifarra (el que a Tarragona anomenem llangonissa) o bé arengada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada