dilluns, 6 de febrer del 2012

Melindros amb xocolata cuita

Aquests dies de matins gelats no hi ha res que vingui més de gust que llevar-se i trobar una bona tassa de xocolata calenta amb melindros per esmorzar.

Les xocolates a la tassa que més m'agraden son la Amatller a la pedra amb vainilla (s'ha de triturar amb la picadora i barrejar amb llet freda, 1l per 250 gr de xocolata, portar a ebullició sense deixar de remenar i coure 5') i també la de la Granja Armengol (la bosseta és per ½ l de llet, no cal triturar-la).

Ingredients (per a 20 melindros aprox..)
  • 3 ous grossos
  • un pessic de sal
  • 75 g sucre
  • 80 g farina
  • 1 culleradeta de cafè de llevat o impulsor
  • 2 cs sucre llustre
Preparació
  1. Pre-escalfem el forn a 180º.
  2. Cobrim una safata del forn amb paper de cuina (o dues, així quan surt la primera fornada ja podem posar-hi la segona)
  3. Muntem les clares a punt de neu fort afegint-hi la sal i el sucre en diverses vegades.
  4. Afegim els rovells d'un en un a les clares muntades, barrejant amb cura.
  5. Finalment incorporem la farina barrejada amb llevat tamisant-la, ho afegirem de mica en mica i barrejarem amb l'ajuda d'una espàtula.
  6. Amb una cullera de sopa agafem pasta i la posem sobre el paper de forn formant tires allargades mes o menys d'1.5 cm d'ample per 10 de llarg. Han d'estar separades 1.5 cm entre elles.
  7. Recobrim amb una fina capa de sucre llustre amb l'ajuda d'un colador de malla.
  8. Enfornem a 180ª uns 8-10', s'han de treure just quan comencen a agafar color, no s'han de torrar.
i voilà: ja tenim un bon esmorzar d'hivern a punt! Si a sobre l'acompanyem de torrades de pa casolà amb mantega i melmelada, també de casa, la cosa adquireix dimensions memorables, vaja una mati de diumenge d'aquells per recordar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada