dilluns, 30 d’abril del 2012

Galetes salades de llimona i tomàquet

Un aperitiu bo i diferent, amb l'avantatge de que estan fetes en 30', no necessiten repòs.
Ingredients
(per unes 30 galetes)
  • 200 gr farina de rebosteria
  • 85 gr mantega
  • El suc de 1/2 llimona
  • 1 ou
  • 3 o 4 tomàquets secs (prèviament marinats amb oli VE, uns alls i bitxos durant uns dies)
  • 3 cs oli de marinar els tomàquets
  • 1/2 cc impulsor o llevat químic
  • Sal Maldon
  • Llavors de sèsam
Preparació
  1. Pre escalfem el forn a 200º.
  2. Barregem la farina i la mantega freda tallada a dauets fins obtenir una textura semblant a molles de pa.
  3. Afegim el suc de llimona, l'ou, l'oli dels tomàquets i els tomàquets escorreguts i picats finament. Amassem fins que no s'enganxi a les mans.
  4. Estirem entre dos fulls de paper parafinat deixant un gruix de 5 mm, tallem amb un talla-pastes i les posem sobre una safata del forn coberta amb paper de forn. No s'han de tocar però no cal molta separació ja que gairebé no creixen.
  5. Espolsem les galetes amb llavors de sèsam, premem una mica amb els dits i afegim un pessic de sal Maldon a cada galeta.
  6. Enfornem a 200º fins que siguin daurades, un 10'. No han de quedar massa torrades.
La recepta l'he tret de: Aliter Dulcia i la he adaptat al meu gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada