dijous, 24 de maig del 2012

Melmelada de pinya colada

Aquest dissabte estava creativa i m'ha sortit una melmelada diferent i agosarada.


Ingredients
Per 4 pots de 250gr
  • 1 kg de pinya madura neta i a daus
  • 200 gr coco ratllat o natural (només la part blanca)
  • 750 gr sucre
  • 10 gr pectina
  • 1 gotet de rom
Preparació
  1. Una hora abans barregem la pinya, el sucre i el coco a un bol de vidre o ceràmica, tapem amb film i ho deixem reposar fins que la pinya deixi anar el seu suc.
  2. Preparem els pots i les tapes esterilitzar-los amb aigua bullent durant 20'.
  3. Trinxem be la barreja de la pinya amb un turmix o minipimer. Hi afegim la pectina i tornem a trinxar fins que quedi ben fi.
  4. Ho posem a una olla grossa, hem de preveure que al bullir aquesta melmelada puja molt (el doble del seu volum), afegim el rom i ho posem a foc mig remenant de tant en tant, vigilant que no s'enganxi al fons.
  5. Quan arrenqui el bull baixem el foc i ho deixem bullir aproximadament una hora, no oblidem remenar de tant en tant.
  6. Sabrem que la melmelada és a punt quan al tirar una gota sobre el marbre, al cap d'uns segons agafi consistència gelatinosa.
  7. Omplim els pots amb la melmelada calenta, tapem be immediatament però sense prémer en excés i els posem cap per avall fins l'endemà.
Definitivament te un sabor exòtic i molt agradable, tot i el rom, no porta gens d'alcohol, ja que lògicament s'ha evaporat totalment durant la cocció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada