dilluns, 11 de juny del 2012

Pastís mouse de maduixots

El pastís d'aniversari de la Cristina:

Ingredients
  • Una base de pa de pessic
  • 600 gr de nata muntada ensucrada
  • 1 kg maduixots
  • 5 fulls de gelatina
  • Gelatina de poma (una mica per pintar la superfície)
Preparació
  1. Tallem una base fina d'un pa de pessic (la resta l'espolsem amb sucre glaç i ja tenim esmorzar per uns dies).
  2. Tallem una part dels maduixots a làmines fines, els necessaris per cobrir la superfície del pastí i els costats.
  3. posem la base de pa de pessic a un motlle de partes altes (de 26 cm) desmuntable i recobrim les parets amb làmines de maduixots.
  4. Trinxem la resta dels maduixots amb el turmix (si ho volem homogeni, com el de la fotografia) o els tallem a trossets petis.
  5. Desfem els fulls de gelatina tallats a trossets en una mica d'aigua (molt poca), en un cassó, l'anirem posant i traient del foc fins que s'hagi dissolt completament.
  6. Barregem be la gelatina fosa amb la nata i després incorporem els maduixots.
  7. Aboquem aquesta barreja al motlle i ho posem a la nevera 1h.
  8. Passada l'hora adornem la superfície, que ja estarà una mica quallada, amb les làmines de maduixots i els pintem amb la gelatina de poma (desfeta posant-la 1' al microones).
  9. Ho tornem a posar a la nevera al menys 1h més. També ho podem congelar (serà més fàcil per desemmotllar), en aquest cas s'ha de deixar descongelar totalment abans de servir.
Un altra manera de presentar aquest mouse és recobrir-la de melmelada o gelatina de maduixa i adornant amb unes maduixes senceres (amb fulles i tot).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada