dilluns, 4 de juny del 2012

Risotto de tomàquets secs

Vaig portar arròs carnaroli, especialment adequat per risottos, del Delta de l'Ebre, i el vaig provar amb aquesta recepta de La Zuccheriera (excel.lent blog de cuina italiana) suau i aromàtica alhora. En aquest risotto el mantecatto no es fa amb mantega, de manera que no queda tan pesant.

Ingredients
per 4 persones
  • 400 gr d'arròs carnaroli
  • Brou vegetal: el triple de volum que d'arròs (poc més d'un litre)
  • 80 gra de tomàquets secs en oli
  • 1/2 ceba finament picada
  • 3 fulles de llorer
  • Formatge parmesà ratllat
  • 2 llenques de formatge de fondre (tipus tranchettes)
  • 1 gotet de vi blanc
  • Alfàbrega fresca
  • Oli oliva
Preparació
  1. Escalfem el brou, l'hem de tenir calent tota la estona
  2. Sofregim la ceba, en oli suficient per cobrir finament la base de la cassola, amb les fulles de llorer poc a poc, que quedi ben confitada.
  3. Hi tirem els tomàquets ben trinxats amb la picadora i l'alfàbrega fresca també trinxada petita.
  4. Afegim l'arròs i deixem que faci un tomb. Tot seguit hi tirem el vi, pugem el foc i deixem que s'evapori.
  5. Tirem 2/4 parts del brou calent, sal i pebre. Ho deixem fer xup xup remenant sovint. Anirem afegint brou a mida que l'arròs ho demani, al finalitzar la cocció no ha de quedar sec. Tardarà aproximadament 20' en coure, s'ha de tastar.
  6. Quan l'arròs és cuit el retirém del foc i afegim el formatge tipus tranxettes i una bona quantitat de parmesà, remenem be fins la total integració, ha de quedar mantecatto, és a dir cremós.
  7. Servim immediatament amb més parmesà ratllat a part.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada