dilluns, 10 de setembre del 2012

Pastís Alemany de cireres (Dunkler Kirschkuchen)

Aquesta recepta me l'ha passat la Mercè, qui la va aprendre d'una amiga seva Alemanya, per tant deu ser ben autentica, el que no se és el nom original. La textura és molt toveta i el contrapunt humit, un punt acid, de les cireres el fa molt agradable, una bona incorporació al repertori de dolços per esmorzar o berenar.


Ingredients

  • 200 gr margarina
  • 180 gr sucre
  • 4 ous
  • 100 gr avellanes torrades moltes (jo no en tenia i l'he fet amb nous)
  • 100 gr xocolata fondant ratllada
  • 1 cc canyella
  • 4 cc rom
  • 125 gr farina
  • 2 cc llevat (o impulsor)
  • 1 pot de cireres negres en almívar (pes escorregut 350 gr). Només en vaig trobar al Aldi i al Lidl.
Preparació
  1. Pre-escalfem el forn a 180º.
  2. Batem be la margarina i el sucre amb la batedora de varilles.
  3. Afegim els ous d'un en un. Quan tot és ben unit afegim la canyella, el rom les avellanes trinxades, la xocolata ratllada i, al final de tot la farina barrejada amb el llevat i passada pel sedàs.
  4. Pintem amb mantega un motlle i el folrem amb paper de forn, també el pintem amb mantega i aboquem la pasta repartint uniformement.
  5. Escorrem be les cireres i les eixuguem amb paper de cuina. Repartim les cireres per sobre de la pasta (al coure s'enfonsaran).
  6. Enfornem a 180º de 45' a  1h (punxar amb una broqueta per comprovar quan es cuit).

7 comentaris:

  1. Ves que ara me'n menjaria un bon tros per esmorzar... hehe

    ResponElimina
  2. Quina recepta tant fàcil!! l'haurem de tastar, aquest juny en vaig fer de cireres en almívar, a veure què tal!

    ResponElimina
  3. M'encanta que us agradi la recepta, animeu-vos a fer-la, es senzilla i deliciosa.

    ResponElimina
  4. Hola, soy Yolanda la amiga de Mercè, la que le pasó esta receta.
    Quería comentarte que solo lleva 1 cc de canyela, con 2 creo que sabe demasiado fuerte.

    El nombre original es "dunkler Kirschkuchen" lo que viene a significar pastel de cerezas oscuro.
    Me alegra que te haya gustado.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anda, qué sorpresa! me encanta que hayas visitado tu receta ;o)) Voy a corregir inmediatamente la cantidad de canela, ya he preparado este pastel varias veces y nos encanta. Aprovecharé para añadir el nombre original. Por cierto, con qué tipo de molde se hace? Mercé me dijo que era con uno alto, como de Gugelhupf?

      Elimina
    2. Como mejor sale es en un molde desmontable, el mio es de 26 cm de diámetro.


      Elimina