dilluns, 3 de setembre del 2012

Pudding de poma de l'avia Manolita

Aquest és un d'aquells esmorzar/postres/berenar tan habitual a casa que sembla mentida que mai li hagués fet una foto ni l'hagués publicat. Des de que l'avia Manolita me'l va ensenyar a fer, ja fa molts anys, és un habitual. 


Ingredients
  • 3 pomes
  • Magdalenes (o brioix, jo vaig aprofitar un bon tros de mona de brioix que tenia congelada, encara sobres de Pasqua...)
  • 1.5 gots de llet
  • 3 ous
  • 1/2 sobre de llevat = 2.5 cc (o impulsor)
  • 3 cs sucre
  • 1 cc canyella (opcional)
  • sucre per cremar (4 cs aprox.)
  • 1/2 llimona pel caramel
Preparació
(per un motlle allargat de plum cake de 28x11, o un rodó de 20 cm)
  1. Pre-escalfem el forn a 180º.
  2. Fem un caramel al fons del motlle, amb sucre i el suc de 1/2 llimona. Mirem de repartir be el caramel per la base del motlle i les parets.
  3. Pelem les pomes, els traiem el cor i les fem a talls primets.
  4. Tallem els brioixos o les magdalenes a llesques primetes.
  5. Posem una capa de poma sobre el caramel, després una capa de brioix mirant d'omplir els forats que quedin, després una altra capa de poma. Seguim alternant poma i brioix acabant sempre amb una capa de brioix (jo en vaig fer 3 de cada). Premem una mica amb les mans al final.
  6. Batem bé els ous amb el sucre, afegim la canyella, el llevat i la llet i batem assegurant-no que no hi quedem grumolls. Amb el minipimer va molt be.
  7. Aboquem la barreja per sobre les capes de poma i brioix repartint-ho homogèniament per tot arreu.
  8. Enfornem a 180º uns 40', punxar amb una broqueta i comprovar que la poma no és dura i que la broqueta surt neta. Si veiem que la capa superior es torra massa tapar amb paper d'alumini fins acabar la cocció.
  9. Deixar refredar i posar a la nevera. Desemmotllar quan sigui ben fred. Fins i tot és millor l'endemà.
Els punts negres que es veuen a la foto son gotes de xocolata que portava el brioix, lligaven molt be. Fer receptes d'aprofitament te això: cada vegada surt lleugerament diferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada