dilluns, 18 de març del 2013

Bundt Cake de clares

Després de fer els gelats tinc un excedent de clares i he buscat algunes receptes per donar-les sortida. Aquesta la vaig trobar al bloc Muffin Galaxy, ple de receptes molt interessants. El resultat és un Bundt molt tendre i flonjo, lleugerament humit. Bo i molt fàcil de fer.
Ingredients
  • 60 gr llet
  • 120 gr clares d’ou
  • 2 cc brandy
  • 200 gr farina
  • 200 gr sucre
  • 227 gr margarina (o mantega en pomada)
  • 1 cc impulsor (o llevat químic)
  • ¼ cc sal
  • 1 cc canyella
  • 1.5 cc cacau pur en pols
Preparació
  1. Pre-escalfem el forn a 180º.
  2. Dins d’un pot barregem la llet, el brandi i les clares i ho batem lleugerament, lo just perquè s’uneixi tot.
  3. A un bol batem la margarina i el sucre amb la batedora de varilles fins que estigui ben homogeni.
  4. Barregem la farina, la sal, el cacau i el llevat.
  5. Afegim de mica en mica la barreja de clares i llet a la crema de mantega, batent be per unir-ho.
  6. Quan ho tinguem totalment incorporat anem afegint la barreja de farina bo i tamisant-la, anem batent be fins que tinguem una crema espessa i fina.
  7. Encamisem un motlle de Bundt (o un motlle corona) pintant-lo amb mantega i espolsant-lo amb farina, el girem cap per avall picant per eliminar la sobrera.
  8. Repartim la pasta al motlle sacsejant-lo una mica per unificar-la i enfornem a 180º uns 40-45’ (fins que al punxar amb una broqueta surti neta.
  9. Quan sigui cuit el deixem 15’, el desemmotllem i deixem acabar de refredar sobre una reixeta.
Amb aquestes quantitats no es va omplir tot el motlle, va quedar a la meitat, però el resultat va ser molt bo i ja queda be encara que no sigui tan alt com acostumen a ser els Bundts.
Guardat dins d’una llauna podrem gaudir d’un energètic mos per esmorzar o berenar uns quants dies.

2 comentaris:

  1. Hola Mone,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Bernat
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Bernat, ja ho vaig fer durant una temporada d’afegir-me a la vostra pàgina, peró s’em va omplir el bloc de publicitat incontrolada. De moment m’estimo més funcionar sense publicitat. Mercés per l'oferiment,

      Elimina