Aquests dolços típics de les terres de l’Ebre son una excel·lent opció per aprofitar clares d’ou. La recepta l’he tret del llibre “La cuina de les Terres de l'Ebre“ de Cossetània Edicions, tot i que l’he adaptat al meu gust reduint el sucre a la meitat, això les fa molt més lleugeres i gens embafadores.
- 7 clares d’ou
- 1 pessic de sal
- 250 gr sucre
- 400 gr palets d’ametlla
- Càpsules arrissades de magdalena
- Pre-escalfem el forn a 170º
- Torrem els palets d’ametlla en una paella foc mig remenant-los sovint perquè es torrin per un igual, fins que tinguin un bonic color marró claret.
- Muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal, quan comencen a estar muntades anem afegint el sucre a miquetes fins que quedin ben fortes i tot el sucre hi estigui incorporat.
- Afegim les ametlles a la merenga unint amb una cullera amb moviments suaus de baix cap a dalt.
- Omplim les càpsules de paper i les posem a una safata del forn, amb aquestes quantitats en van sortir unes 32 Capsetes.
- Enfornem a 170º uns 20-25’ vigilant que no es torrin massa, en acabar apaguem el forn i deixem refredar a dintre (d’aquesta manera s’acaben d’assecar i tenen un toc més cruixent.
Les Capsetes aguanten molts dies dins d’una bossa de plàstic ben tancada o en una capsa de llauna.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada