dilluns, 8 d’abril del 2013

Coulant

Un mos calent de xocolata intensa per un berenar de celebració, mmm
 Ingredients
(per 8-9 coulants)
  • 100 gr xocolata de cobertura per farcir (en perles o a trossets, negra, blanca o amb llet)
  • 200 gr xocolata cobertura negra
  • 160 gr sucre
  • 6 ous
  • 60 gr mantega
  • 60 gr farina d’ametla
  • 4 cs farina
  • 1 polsim de sal
  • 9 paperets de coulant (o motlles)


Preparació
  1. Pre-escalfem el forn a 160º.
  2. Fonem els 200 gr de xocolata amb la mantega al microones o al bany maria, unim be i reservem.
  3. Batem els rovells amb el sucre fins que blanquegin i es muntin.
  4. Incorporem la xocolata fos als rovells, barregem be, afegim la farina d’ametlla i finalment la farina tamisada. Ho barregem tot molt bé (queda molt espès)
  5. Muntem les clares a punt de neu fort amb un polsim de sal.
  6. Barregem les clares de mica en mica amb la pasta anterior, amb cura remenant de baix a dalt sempre en la mateixa direcció, vigilant que no baixin. Ha de quedar una crema molt suau i lleugera.
  7. Posem dos dits de crema als motlles, afegim xocolata de cobertura (11-13 gr per coulant) i acabem d’omplir amb crema (no omplir fins dalt de tot, deixar-ho un dit per sota).
  8. Enfornem a 160º durant 20’, al punxar amb una broqueta notarem el coulant quallat però amb el cor de xocolata fosa.
  9. Servir calent.
Aquesta recepta es pot fer de diverses maneres:
  • Podem fer la massa, omplir els motlles i guardar-los a la nevera, coure al darrer moment i servir recent fets.
  • També es poden congelar i coure al moment (en aquest cas tardaran uns 10’ més)
  • Els podem fer i guardar a la nevera. Els posem al microones 30" a màxima potencia (per 1 coulant) i estarà perfecte.
Per servir els podem espolsar amb sucre glaç per sobre, acompanyar de gelat de vainilla o fins i tot amb salsa de xocolata calenta apart. 

4 comentaris:

  1. Si que ho és, m'alegro que t'agradi!

    ResponElimina
  2. No puc resistir-me a un coulant, li faria queixalada a ara mateix. Molt bona pinta.

    ResponElimina
  3. Merci Dolors, hi estic d'acord, jo també m'en menjaria un, no tardaré gaire en tornar-ne a fer.

    ResponElimina