dilluns, 20 de maig del 2013

Mini-magdalenes salades

Un aperitiu ben original, mini-magdalenes salades: d’olivada i de formatge de tupí, vaaale si, les vermelles son de sobrassada, jo no les vaig tastar però als carnívors els van agradar força, de fet totes van tenir molt d'èxit:
Ingredients:
  • 100 gr farina tamisada
  • 6 gr llevat químic
  • 80 gr oli de gira sol
  • 2 ous
  • 60 gr sucre
+
  • 50 gr sobrassada
  • 30 gr olivada d'arbequines
  • 50 gr formatge de tupí (o altre formatge de gust intens)

Preparació
  1. El dia abans:
    1. Emulsionem els ous amb el sucre, batent bé amb les varilles elèctriques durant 5'. 
    2. A continuació afegim l'oli i barregem bé, anem afegint de mica en mica la farina barrejada amb el llevat fins que quedi tot ben incorporat, ens quedarà una massa tirant a espessa.
    3. Deixem reposar la massa amb paper film tocant la superfície (per evitar que s'hi faci pell), 24h a la nevera.
  2. L’endemà:
    1. Repartim la massa en 3 bols i a cada un afegim el seu ingredient (sobrassada, olivada i formatge), barregem bé, la massa de sobrassada la afinem amb el minipimer, i omplim els motlles fins a ¾ part.
    2. Enfornem a 200º de 10' a 15’ (depèn del forn), quan al punxar amb una broqueta  surti neta ja s'han de treure per evitar que s'assequin massa o es cremin de sota.

Amb aquestes quantitats me'n van sortir 15 de sobrassada, 19 de formatge i 18 d'olivada.

Les magdalenes es poden congelar perfectament, un cop fredes, dins d'una bossa de plàstic, quan les vulguem utilitzar només cal deixar-les descongelar a temperatura ambient i posar 30'' al microones just abans de servir: el gust serà intens igual que recent fetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada