dilluns, 23 de setembre del 2013

Amanida d'alvocat i rúcula

Ja no fa calor, però encara venen de gust amanides i ensaladilles, aquesta la vaig treure del blog Asopaipas i el resultat ens va encantar.

Ingredients

  • 4 patates mitjanes
  • 3 ous
  • 2 alvocats madurs
  • 1 ceba tendra
  • 50 gr rúcula
  • Maionesa
    • 1 ou
    • 1/4 l oli VE
    • 2 cs vinagre de poma
    • sal
  • Crema de llet
Preparació

  1. Bullim les patates senceres i amb pell fins que siguin cuites (aprox 20-25', depèn molt de la mena de patates i de la mida). Reservem fins que es refredin.
  2. Fem els ous durs i reservem fins que es refredin.
  3. Fem la maionesa amb el minipimer, després hi barregem miquetes de crema de llet fins obtenir una textura no tan espessa, més lleugera. Desem a la nevera.
  4. Tallem la ceba en juliana i la cobrim d'aigua i vinagre, ho posem a la nevera.
  5. Quan les patates ja son fredes les pelem i tallem a daus grossos, els posem a un bol gran.
  6. Pelem els alvocats i també els tallem a daus grossos, els barregem amb les patates. Hi afegim la ceba ben escorreguda i salem.
  7. Hi aboquem maionesa i barregem be, finalment hi barregem les fulles de rúcula (deixant-ne unes quantes a part per decorar). Guardem a la nevera fina al moment de servir.
  8. Servirem la amanida en una safata decorada amb els ous durs i fulles de rúcula per sobre.

2 comentaris:

  1. si proves de posar-hi una maionesa d'alvocat, et quedarà diferent i no caldrà utilitzar làctics. És boníssima i molt fàcil de fer: un alvocat a la batedora, el suc de mitja llimona, un pessic de sal i triturar. Si vols que et quedi més lleugera pots afegir-hi un xic d'oli i aigua, i tambñe pots posar-hi espècies, si vols. Et donarà un toc diferent!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres no la coneixia aquesta maionesa, M'encanta l'alvocat de totes les maneres, ho provaré ben aviat. Moltes gràcies!!!

      Elimina