dilluns, 7 d’octubre del 2013

Vichysoise

Tan fàcil, tan de sempre, tan fresqueta i deliciosa. Jo la faig moooolt senzilla, però és la que ens agrada més.
Ingredients

  • 6 porros
  • 3 patates mitjanes
  • 1/2 l llet (aprox)
  • 1/2 l aigua (aprox)
  • Sal i pebre
  • Ceba cruixent
Preparació

  1. Netegem els porros traient les fulles exteriors, rentem be per si hi ha sorra i tallem deixant només la part blanca. Aquesta la tallem a rodanxes finetes.
  2. Pelem les patates i les tallem a daus.
  3. Posem oli al fons d'una olla, l'escalfem i hi sofregim a foc mig els porros remenant sovint fins que quedin ben tovets i comencin a agafar color.
  4. Hi afegim les patates i les fem fer un tomb.
  5. Ho cobrim just amb aigua i llet (meitat i meitat), ho portem a ebullició i ho deixem a foc mig fins que les patates siguin cuites.
  6. Sal-pebrem al nostre gust i ho passem pel turmix o minipimer fins que quedi ben fi. Ha de quedar una crema clareta.
  7. Deixem refredar i posem la Vichysoise a la nevera.
  8. Servim ben fresqueta, a nosaltres ens agrada molt amb una mica de ceba cruixent per sobre. Bon profit!
Truquets
  • Molta gent hi posa brou en lloc d'aigua, jo l'he fet amb brou vegetal i amb brou de carn i sempre ens ha agradat més la versió amb aigua ja que dona més protagonisme al sabor del porro.
  • Si ens queda massa espessa hi podem afegir una mica de llet. Si és massa clara hi podem afegir uns flocs de puré de patates per espessir, però no quedarà tan bona.
  • Al moment de servir també hi queda molt bo un raig d'oli aromatitzat o un polsim de pebres exòtics recent molts. 

2 comentaris:

  1. M'encanta! Aquesta, amés, és d'aquelles cremes que tant es pot prendre freda, a l'estiu, com calenta, a l'hivern.

    ResponElimina