dilluns, 18 de novembre del 2013

Remolatxa agredolça

L’altre dia tenia dues precioses remolatxes de cultiu ecològic i les he preparat agredolces per conservar a la nevera i anar utilitzant en amanides. És molt rica en minerals i vitamines del grup B, però hem de vigilar amb el consum ja que també és molt rica en sucres. Unes rodanxes a l'amanida li donen un toc de color i sabor.
Ingredients
  • 2 remolatxes vermelles
  • ½ l vinagre (de la varietat que més ens agradi)
  • 12 grans de pebre
  • 2 pebrotets de Caiena
  • ½ cc gingebre en pols
  • 1 got de vi de sucre
Preparació
  1. Cobrim la remolatxa rentada i sense pelar amb aigua i la posem a coure fins que la puguem traspassar amb un escuradents.
  2. A un altre cassó fem bullir el vinagre amb el sucre i les espècies durant 10’. Retirem del foc.
  3. Preparem el pot on posarem la remolatxa, el rentem i esterilitzem fent-lo bullir durant 20’.
  4. Pelem la remolatxa  la fm la remolatxa a rodanxes, tiretes o dauets, com ens agradi més, i la posem dins del pot. La cobrim amb el vinagre colat, deixem refredar del tot, tapem el pot i guardem a la nevera on ens aguantarà bé molts dies. 
Si ens sobra vinagre, el podem guardar per fer plats o salses agredolces o per donar un toc diferent a l’amanida.
Tambe podem fer el buit als pots i guardar-los al rebost més temps, jo vaig posar els pots a una olla cobrint-los amb aigua 3 dits per sobre. Ho vaig fer bullir 20'. Després els vaig deixar dins l'olla fins que es van refredar (tota la nit).  D'aquesta manera es fa el buit i no cal guardar a la nevera fins que els obrim. 

1 comentari:

  1. Com tu dius ideals per ficar a la amanida i donar-hi un toc de sabor i color!

    ResponElimina