dissabte, 23 d’abril del 2011

Mona de sara i de xocolata

La meva mona: una mona doble, meitat de sara i meitat de xocolata, per una família molt nombrosa i per tots els gustos.

Ingredients

1. Pa de pessic
(per un motlle de 22cm de diàmetre dividir les quantitats a la meitat)
  • 8 ous
  • 250 gr sucre
  • 250 gr farina
  • 2 cs llevat químic
  • pell de llimona ratllada
  • 1 pessic de sal
  • Mantega i farina pel motlle
2. Mantega dolça
  • 250 gr mantega de pastisseria
  • 125 gr sucre
  • 50 gr aigua
  • 2 rovells d'ou
  • 1 pessic de vainilla
3. Cobertura de xocolata (trufa cuita)
  • 200 gr cobertura de xocolata
  • 200 ml crema de llet
  • 100 gr mantega

  • 250 gr melmelada d'albercoc per farcir la mona de sara
  • 250 gr melmelada de maduixa per farcir la mona de xocolata
  • 50 gr ametlles filetejades torrades
  • 50 gr granet de xocolata
  • Ou filat
  • Fruita confitada
  • Ous, pollets, plomalls
El.laboració

1. Pa de pessic
  1. Pre-escalfar el forn a 165ª, untar el motlle amb mantega i enfarinar-lo, espolsant bé la farina que sobri.
  2. Separar els rovells de les clares i muntar les clares a punt de neu ben fort tot barrejant-hi de mica el mica el sucre,
  3. Agregar la pell de llimona, la sal i els rovells d'un en un barrejant amb cura.
  4. Afegir la farina barrejada amb el llevat tamizant-la, barrejar amb una pala.
  5. Abocar la barreja al motlle igualant-la bé i enfornar a 1/3 de l'alçada del forn durant 30'.
  6. Deixar refredar abans de desemmotllar.
2. Mantega dolça
  1. Deixar la mantega a temperatura ambient fins que sigui a punt de pomada.
  2. Fer bullir l'aigua amb el sucre i la vainilla fins obtenir un almívar.
  3. Incorporar de mica en mica l'almívar calent als rovells batent amb les varilles fins que quedi una crema escumosa.
  4. Incorporar la mantega tova i batre amb les varilles bé fins que quedi homogeni, després seguir batent 5' més.
3. Cobertura de trufa cuita
  1. Portar a ebullició la crema de llet.
  2. Retirar del foc i afegir la xocolata i la mantega, barrejar bé fins que quedi homogeni.
  3. Deixar refredar fins obtenir una textura cremosa abans d'utilitzar.
Muntem la mona:
  1. Tallar el pa de pessic en 3 capes.
  2. La primera capa de pa de pessic la farcim la meitat amb la mantega dolça i l'altra meitat amb trufa cuita, tapem amb la segona capa de pa de pessic.
  3. Recobrim la meitat a sobre del farcit de mantega amb melmelada d'albercoc, i l'altra meitat amb melmelada de maduixa, tapem amb la capa superior de pa de pessic.
  4. Recobrim la mona la meitat amb mantega i la meitat amb trufa cuita.
  5. Les vores de la part de matega les recobrim amb ametlla filetejada i les de xocolata amb granet de xocolata.
  6. Posem la mantega dolça que ha quedat a una mànega pastissera per adornar la mona, col.loquem els guarniments i la fruita confitada al gust.
  7. Guardem a la nevera fins al moment de servir.

3 comentaris:

  1. Ostres, quin goig! I quina sort que tenen a casa teva amb aquest luxe de cuinera. Teniu assegurades unes bones festes! Jo en vull un tros mig de cada! :-)) Quan fas passtissos d'aquest calibre, no et surt mai cap carnívor amb la cantarella: vols dir que això és gaire vegetarià? o sí, que és de règim, sí...
    Jo els faria un pastís de crudites perquè se'l menjessin mentre els altres endrapem la mona. :-))

    ResponElimina
  2. M'ho pensaré aixó del pastis de crudites en lloc de mona... però la veritat es que a casa son tots molt tolerants i amb l'ajuda que rebo quan tinc "mogudes" com la de Pasqua amb 19 persones a dinar, no em convé fer-los enfadar ;o))

    ResponElimina
  3. Que bé! una de grossa enlloc de dues de mitjanes... original, i segur que al gust de tothom!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina