dijous, 5 de maig del 2011

Milfulls de patata i parmesà

Un invent per fer una guarnició de patata diferent pel xai de Pasqua i que va resultar un segon plat vegetarià bo i festiu.
Ingredients
  • 1.5 kg patates
  • 100 gr parmesà ratllat
  • 1/2 l crema de llet
  • 4 ous
  • Tòfona ratllada
  • Mantega
  • 1 dent d'all
  • Sal, pebre i nou moscada
Preparació
  1. Pelar les patates, tallar-les a rodanxes finetes i salar-les.
  2. Fregar una safata de que pugui anar al forn amb l'all.
  3. Pintar amb mantega el fons i les parets de la safata.
  4. Batre be els ous junta amb la crema de llet sal, pebre i nou moscada.
  5. Omplir la safata fent capes: una de patates, a sobre una mica de tòfona ratllada, a sobre parmesà i regar amb la barreja d'ous i crema de llet. Seguir fent capes fins omplir la safata i acabar amb una bona capa de parmesà.
  6. Posar al forn pre-escalfat a 180º durant 30', vigilant que no es cremi de sobre. Passat aquest temps cobrir amb paper de plata, baixar la temperatura del forn a 165º i deixar coure uns 30' més, fins que al punxar amb un escuradents ho notem quallat.

2 comentaris:

  1. fa molt bona pinta, com a nosaltres ens agrada a tots la patata ho probaré.

    ResponElimina
  2. m'encanta aquesta recepta! és perfecta per a un sopar.

    ResponElimina