Perfecte torrat per esmorzar o per fer canapes, o per menjar amb formatge, o per disfrutar d'un pa molt bo. Ja és la meva recepta bàsica de pa amb panificadora.
Ingredients
- 420 ml aigua templada
- 3 cc oli d'oliva
- 3 cc sal
- 3 cc sucre
- 281 gr farina de força
- 420 gr farina integral
- 2 cs llavors de llí
- 100 gr nous trossejades grosseres
- 1 cc llevat sec de forner
Preparació
- Afegir els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre de la recepta, excepte les farines que s'en posarà la meitat, afegirem les llavors de llí i les nous i l'altra meitat de les farines al final de tot posarém el llevat.
- Connectem el programa de pa integral per un pes de 1000 gr i daurat mig.
- En acabar desmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta 1h.
Aquesta mateixa recepta surt molt be amb les seguents variacions
- Pa semi-blanc: intercambiar la farina blanca i la integral amb les mateixes proporcions de la recepta (281gr integral, 420gr blanca) i sense llavors ni nous.
- Pa integral de llavors: en lloc de les nous posar-hi 2 cs llavors de sèsam i 1 cs pipes girasol (la resta dels ingredients iguals que la recepta).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada