dissabte, 6 d’agost del 2011

Melmelada de préssec i vainilla

Feta amb les proporcions de Ma Petite Boulangerie, la vainilla dóna un toc perfecte al préssec.

Ingredients
(per 8 pots de 1/4)
  • 2 kg préssecs de vinya pelats i sense pinyol
  • 1 kg sucre
  • 2 llimones (el suc)
  • 2 beines de vainilla
  • 20 gr pectina
Elaboració
  1. Tallar els préssecs ben petits i posar-los a macerar durant 2 hores a un bol amb el sucre i el suc de llimona. Passat aquest temps hauran deixat anar molt de suc i estaran tovets.
  2. Abocar la maceració dels préssecs amb tot el suc que han fet, a una olla gran. Afegir-hi les beines de vainilla obertes al llarg. Posar-ho al foc anant remenant per que no s'agafi al fons de l'olla, no cal remenar tota la estona, però s'ha d'anar vigilant.
  3. Quan comenci a bullir baixar el foc i deixar que faci xup xup durant 45'.
  4. Quan faltin 20' per finalitzar la cocció retirem les beines de vainilla i trinxem la melmelada amb el minipimer, jo vaig deixar trossos per que ens hi agraden. Acabar la cocció remenant de tant en tant.
  5. Tindrem els pots i les tapes a punt, prèviament esterilitzats i ben eixugats.
  6. En acabar la cocció omplim els pots amb la melmelada calenta fins dalt, tapem sense acabar de prémer a fons i els posem boca avall. Els deixarem així tota la nit sense tocar-los, per tal que es faci el buit.
  7. L'endemà etiquetem els pots.
Es important que els préssecs siguin de vinya i ben madurs.
Aquesta melmelada al bullir no puja gaire per tant amb una quantitat inferior de fruita (1 kg) es podria fer a la panificadora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada