dilluns, 12 de setembre del 2011

Cargols de poma i nous

Un berenar improvitzat en 1h. El resultat es molt vistós, ja estic barrinant fer-ho amb algun farcit salat: espinacs, melmelada de ceba i formatge de cabra, mmm

Ingredients
(per 14 cargols)

·    1 lamina de pasta de full congelada de 250 gr rectangular (ex. La Cocinera)
·    1 pot de compota de poma casolana o 2 pomes grosses
·    1 cs sucre (+2cs si s'ha de fer la poma)
·    0.5 cp canyella en pols (+1 canó de canyella si s'ha de fer la poma)
·    50 gr nous picades grosses
·    Mantega fosa (uns 50 gr) (+1 cs si s'ha de fer la poma)

Elaboració

1.    Pre-escalfem el forn a 220º (dalt i baix)
2.    Descongelem la pasta de full deixant-la sobre un paper de cuina al marbre uns 10-15'. L'igualem amb el rodet de cuina sense estirar-la més.
3.    Si no tenim compota de poma:
a.    Pelem i tallem les pomes a trossets petits i les courem a una paella amb la mantega, el sucre i la canyella, fins que estiguin tovetes.
b.    Retirem el canó de canyella i reservem.
4.    Pintem la làmina de pasta de full amb mantega fosa i estenem una capa fina de compota de poma i per sobre les nous picades.
5.    Enrotllem la pasta de full amb l'ajut del paper de cuina i tallem 14 rodanxes iguales.
6.    Barregem el sucre i la canyella i arrebossem cada rodanxa.
7.    Posem els cargols sobre una safata del forn coberta amb paper de cuina, deixant 2 dits de separació entre les peces (creixen).
8.    Enfornem a mitja alçada i baixem el forn a 210º, deixem coure uns 20' o fins que siguin ben daurats.
9.    Deixarem refredar els cargols sobre una reixeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada