dijous, 21 de juny del 2012

Melmelada de maduixes amb xocolata

De maduixes amb xocolata o de xocolata amb maduixes... un pecat capital!

Ingredients
(per 4 pots de 250 gr)
  • 1 kg maduixots nets
  • 500 gr sucre
  • 7 gr pectina
  • 200 gr xocolata negra de cobertura
Preparació
  1. Trinxem amb el turmix els maduixots nets, hi afegim la pectina i trinxem junt (així no es fam grumolls).
  2. Barregem be amb el sucre i ho posem a una olla grossa (al bullir puja el doble del seu volum).
  3. Ho portem a ebullició remenant de tant en tant.
  4. Ho deixem bullir 1h i provem si al tirar-ne una mica sobre el marbre, al refredar-se, es gelifica. Si no deixar-ho una estona més.
  5. Quan te la textura desitjada retirem l'olla del foc i afegim la xocolata, remenem be fins que quedi totalment incorporada.
  6. Omplim els pots, prèviament esterilitzats, i fem el buit tal com tinguem per costum: bullint els pots tancats al bany maria durant 20' o posant boca avall 24h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada