dijous, 28 de juny del 2012

Moje

Aquesta és la versió vegetariana del moje típic d'Albacete, jo he substituit la tonyina per olivada d'arbequines i comí. Saborós, fresc i molt sa, ideal ara que ja ve la calor.

Ingredients
  • 1 kg tomàquets en branca, vermells però forts
  • 3 ous durs
  • 1 ceba mitjana
  • 3 cs olivada d'arbequines
  • 1/2 cc comí
  • 1 got d'aigua
  • 1/2 got oli oliva VE
  • Sal
  • Anelles de ceba
  • Olives negres de l'Aragó
Preparació
  1. Escaldem el tomàquets, els pelem i traiem les llavors.
  2. Posem al vas del turmix (o minipimer) els tomàquets, els ous durs pelats, la ceba crua pelada i a trossos, la olivada, el comí, l'aigua l'oli i sal. Ho triturem tot ben fi.
  3. Tastem i rectifiquem de sal i afegim oli si cal. La textura ha de ser d'una crema espessa, si és massa espessa hi afegim aigua.
  4. Posem a la nevera, s'ha de menjar ben fred amb anelles de ceba i olives negres.
El moje tradicional porta 3 llaunetes de tonyina en oli d'oliva trinxades en lloc de la olivada i el comí, és deliciós, tant que vaig fer proves fins trobar una versió vegetariana al meu gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada