dilluns, 10 de desembre del 2012

Pesto di Erice

Una altra recepta de pesto, aquest cop Sicilià, pels plats de pasta, encara que amb patata cuita o al caliu també hi lliga molt . Aquesta recepta és del poble d’Itàlia del mateix nom. Un plat energètic en 5', i acompanyant-lo d'amanida un dinar molt equilibrat.

Ingredients
  • 2 ous durs
  • Alfàbrega fresca
  • 30 gr ametlla llargueta torrada
  • 50 gr formatge Pecorino ratllat (o un formatge d’ovella curat a falta de Pecorino)
  • 1 all
  • Oli d’oliva VE
  • Sal
Preparació
  1. Passem pel minipimer els ous durs, les ametlles pelades, un bon grapat de fulles d’alfàbrega, l’all, el Pecorino ratllat, sal i oli suficient per cobrir els ingredients.
  2. Tastem i rectifiquem de sal, afegim all si cal o qualsevol dels ingredients fins que quedi una salsa espessa, equilibrada i saborosa.
Servir sobre la pasta calenta i recent escorreguda.
Podem picar unes quantes ametlles amb el morter i afegir-les al pesto, queda molt bo trobar-hi alguns trossets d’ametlla.

1 comentari: