dilluns, 17 de desembre del 2012

Xarrup de iogurt amb llimona i menta

Tenia una muntanya de llimones i vaig decidir fer xarrup, encara que amb el fred que està fent em sembla que el deixaré al congelador fins la primavera. Aquí us en dono la recepta amb les proporcions mínimes, es poden multiplicar tant com es vulgui, sempre que ens assegurem que hi tindrem lloc al congelador :o))

Ingredients
  • 250 ml Suc de llimona colat (1 got ple)
  • El mateix volum de sucre (1 got ple)
  • 500 ml d’aigua
  • 2 iogurts grecs
  • Fulles de menta
Preparació
  1. Fem un almívar fent bullir l’aigua amb el sucre durant 5’, afegim les fulles de menta trinxades tan petites com es pugui, millor amb el minipimer, retirem del foc i deixem refredar.
  2. Quan és fred fem el suc de llimona i el colem, l’afegim a l’almívar. Hi barregem els 2 iogurts fins que quedin dissolts del tot.
  3. Posem la barreja al congelador.
  4. Al cap de 2 hores remenar-ho be; 2h més tard tornar-ho a remenar per evitar que es facin cristalls de gel. Remenar encara un cop més al cap d’un temps.
  5. L’endemà ja estarà llest.
Alguns consells:
  • Treure del congelador una estoneta abans de consumir.
  • Per fer millor les boles va bé mullar l’estri de fer-les amb aigua calenta, sortiran perfectes.
  • També s’hi pot afegir la pell d’una llimona ratllada, només la part groga, a nosaltres ens agrada més sense trobar “trossets”.
  • La menta és totalment opcional, si no agrada no cal posar-n’hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada