dijous, 17 de gener del 2013

Sopa de ceba gratinada

Sopeta calenta pel fred que diuen que ve, aquesta es fa en 25’ i és boníssima.

Ingredients
  • 1l de brou
  • 2 cebes grosses
  • Farigola
  • Sal, pebre
  • Pa eixut (del dia abans)
  • Formatge emmental ratllat
Preparació
  1. Tallem les cebes en juliana, posem un bon raig d’oli a l’olla i sofregim la ceba a foc suau durant uns 20’, fins que sigui gairebé transparent. No s’ha d’enrossir.
  2. Tirem una mica de farigola a l’olla, el brou calent, sal i pebre. Deixem que bulli 5’.
  3. Tallem llesquetes de pa tan fines com puguem i les fregim deixant-les sobre paper absorbent (o també les podem torrar).
  4. Si no agrada trobar la ceba (com és el cas de la meva filla gran) opcionalment podem passar la sopa pel minipimer, quedarà una crema molt clareta.
  5. Posem la sopa en bols individuals que puguin anar al forn, a sobre unes llesquetes del pa fregit i a sobre formatge ratllat abundant.
  6. Posem els bols al forn i ho gratinem fins que quedi ben daurat.

2 comentaris:

  1. BONISSIMAAAAAAAAA!!!! i que fàcil es..........
    El Josep Mª a quedat bocabadat

    ResponElimina
    Respostes
    1. No estava segura de si eres tu... ara si! m'alegro que us hagi agradat!

      Elimina