dilluns, 21 de gener del 2013

Coc de xocolata

A Tarragona en diem coc, a altres llocs pa de pessic, és el mateix. Igual de flonjo i bo.

Ingredients:
  • 200gr xocolata negra de cobertura (70% cacau)
  • 200gr de mantega (o margarina)
  • 5 ous
  • 200gr sucre
  • 140gr farina tamisada
  • 1 sobre de llevat químic
  • 1 polsim de sal
  • Mantega pel motlle + 1cs de farina
  • 1 motlle de 24cm de diàmetre
Elaboració:
  1. Pre-escalfar el forn a 150º.
  2. Fondre la xocolata i la mantega al bany maria o al microones, barrejar-ho fins que quedi uniforme. Deixar refredar una mica.
  3. Separar els rovells de les clares.
  4. Batre be els rovells amb els sucre.
  5. Afegir la xocolata tèbia als ous, tot batent, després afegir-hi la farina amb el llevat tot tamisant-la. Batre-ho tot be amb la batedora de varilles.
  6. Muntar les clares a punt de neu amb el polsim de sal
  7. Afegir les clares muntades a la massa a ma i amb delicadesa per evitar que baixin.
  8. Pintar amb mantega el motlle i espolsar-hi una mica de farina, sacudint al final el motlle de cap per avall per retirar la farina sobrant, ha de quedar una capa fina i uniforme.
  9. Abocar la massa al motlle repartint-la uniformement.
  10. Deixar coure a 150º uns 45' aproximadament, fins que al punxar-hi un escuradents surti net
  11. Al treure el coc de forn el deixem refredar del tot abans de desemmotllar.
 Reposat d'un dia per l'altre encara es més bo i guardat dins d’una capsa de metall dura força, si és que en sobra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada