dilluns, 25 de febrer del 2013

Coca de forner

El dissabte ens vam llevar amb la ciutat ben blanca, vulguis que no la neu sempre dona alegria als llocs on no és habitual. Vaig pensar faré un esmorzar especial per un dia de neu: coca i xocolata desfeta. És tan fàcil que es pot fer només llevan-te una horeta abans que la resta de la família i els dones una bona sorpresa.

Ingredients
  • 100 gr llet
  • 100 gr aigua
  • 50 gr oli oliva VE
  • 1/2 cc matafaluga
  • 1/2 cc sal
  • 2 cs sucre
  • 25 gr llevat de forner fresc (1 cub de Levital)
  • 400 gr farina de força
  • Una mica més de sucre, oli i anís per sobre la coca

Preparació
  1. Posem a la cubeta de la panificadora, en aquest ordre, l'aigua i la llet tèbies, l'oli, la sal, el sucre, la matafaluga (picada una mica al morter, per no trobar els grans), la farina i el llevar esmicolat amb els dits. Connectem el programa d'amassat i quan la bola és llisa i no s'enganxa als dits l'apaguem. Deixem reposar dins la panificadora 30'.
    • També ho podem amassar a ma barrejant els sòlids dins d'un bol gran, fent un volcà i posant-hi al mig els líquids tebis amb el llevat desfet, s'ha d'amassar fins obtenir una bola llisa que no s'enganxi als dits, llavors ho tapem amb film i deixem reposar 30'.
  2. Mentrestant pre-escalfem el forn a 200º (també dona temps a fer la xocolata).
  3. Quan han passat els 30' pintem lleugerament la safata del forn amb oli i posem la massa a sobre, la estirem donant-li forma de coca, ja la vaig deixar d'un dit de gruix i ja veieu cóm va pujar. Si la volem més primeta la estirem més.
  4. Espolsem sucre abundantment per sobre, la reguem amb un rajolí d'oli i una mica d'anís i l'enfornem amb escalfor només a baix de 20 a 25', fins que agafi un bonic color daurat.
  5. Deixem refredar 10' i a gaudir de l'esmorzar i la neu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada