dijous, 25 d’abril del 2013

Flam de mató

És un entremig: més dens que un flam sense arribar a la textura del pastís de formatge, molt agradable i suau.
Ingredients
(per 6 flams)
  • 200 ml de llet
  • 4 ous
  • 250 gr de mató
  • 100 gr de sucre.
  • 50 gr mel
  • 50 gr sucre per caramel·litzar els motlles
  • 2 cs pinyons

Elaboració
  1. Posem la safata on farem el bany maria amb aigua calenta dins del forn i el pre-escalfem a 165º.
  2. Repartim uns quants pinyons a cada motlle de flam. Fem el caramel fonent els 50 gr de sucre dins un cassó, remenant be fins obtenir un caramel daurat fosc. Un cop fet el repartim als motlles, posant a cadascun una capa fina de caramel. 
  3. Dins un bol batem els ous amb el sucre amb l’ajut del minipimer, seguidament hi afegim la llet i el mató, seguim batent fins que quedi ben fi.
  4. Incorporem la barreja dins els motlles, i els col·loquem dins la safata plena fins la meitat d'aigua, que ja tenim al forn, perquè es coguin al bany maria. Tapem la safata amb paper d'alumini i enfornem uns 50-55’, fins que al punxar amb una broqueta surti neta i notem que han quallat del tot.
  5. Deixem refredar i els posem a la nevera tapats amb una mica de film (per evitar que es ressequin) durant unes hores.
Variants:

  • Sense els pinyons
  • Sense mel, en aquest cas hi posaríem 150 gr de sucre.

8 comentaris:

  1. Ostres, just ahir vaig provar el flam de mató de Bo de debò, sense sucre cremat. Me'ls vaig menjar tots de cop; que bons. Aquest cap de setmana m'hi poso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ës molt fàcil i bo, animat a fer-lo, ja veuras quin èxit que tens!

      Elimina
  2. Aquest Blog es la perdició..... Gelat de xocolate, flam de mató,.... i jo en plena operació bikini. Fa molt bona pinta!
    jma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Deixat d'operació bikini (que no et cal) i fes flam de mató aquest cap de setmana, ja veuras que bo...

      Elimina
  3. Hola Mone!
    T'acabo de concedir el premi Best Blog, que el gaudeixis!
    http://quinbloc.blogspot.com.es/2013/04/premi-best-blog.htm

    Mercè.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! un regal de sant molt bonic, em sento molt orgullosa que hagis pensat en mi.

      Elimina
  4. Bonísssims! Els he fet igual i alguns els he fet de cafè!! El meu home no para de menjar-ne de postres!!! Esta encantat!!

    ResponElimina
  5. M'alegro que t'hagi sortit bé i us agradi!

    ResponElimina