El meu segon gelat és un altre clàssic que no pot faltar al congelador de casa durant els mesos de calor. A més va perfecte per combinar en una copa amb gelat de vainilla, un vano de neula i salsa de xocolata calenta, quí es pot ressistir a aquest postre encara que sigui hivern?
(per 1l de gelat)
- 350 gr llet
- 100 gr nata de muntar (sense muntar)
- 120 gr de xocolata negra de cobertura
- 40 gr sucre invertit
- 60 gr sucre
- 80 gr rovell d’ou (4’ 5 rovells en el meu cas)
- 1 cs llet en pols
- 80 gr trossets de xocolata negra o boletes cruixents de xocolata.
- Posem la llet i la nata a un cassó.
- Portem la llet a ebullició i la retirem del foc, hi afegim la xocolata de cobertura i remenen be fins que quedi homogeni. Afegim també el sucre invertit i la llet en pols, remenem bé.
- A un bol batem els rovells amb el sucre fins que blanquegin i doblin el volum.
- Quan la barreja de llet i xocolata sigui tèbia afegim la crema de rovells, barregem i ho posem a foc mig sense parar de remenar fins que quedi una crema clareta (que cobreixi el dors d’una cullera), hem de vigilar be que no bulli.
- Retirem del foc, deixem refredar i la guardem a la nevera tapada fins que sigui ben freda, es pot deixar fins l’endemà o un parell de dies.
- Quan la crema és freda de la nevera la posem al pot de la geladora (*) que haurem tingut al congelador (dins d’una bossa de plàstic) durant 24h, la connectem i al cap de 10' afegim els trossets de xocolata i deixem fins obtenir la textura desitjada (jo el vaig tenir llest en 20').
- Si no es consumeix immediatament o volem una textura més forta: traspassar a una taifa i guardar al congelador (treure del congelador 10' abans d’utilitzar).
(*) En cas de no disposar de geladora podem fer els gelats posant la crema freda en un pot al congelador. Per evitar que es formin cristalls de gel hem de treure el gelat del congelador al cap d'una hora i remenar be, i tornar a repetir aquesta operació tres o quatre vegades durant les hores següents. Va be fer-ho amb el minipimer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada