dilluns, 17 de juny del 2013

Flam de poma

Aquest flam sorprèn per la frescor i l'agradable gust de poma, realment bo. Un flam diferent.


Ingredients
(per un flam de mida de plum cake o 6 individuals)

  • 4 ous
  • 1/2l llet
  • 150 gr sucre
  • 3 pomes (jo les he posat fuji)
  • Unes gotes de suc de llimona
  • Pel caramel: 4 cs sucre i 1 cs aigua
Preparació
  1. Pelem les pomes, traiem el cor, les fem a tallets i les posem a coure junt amb el sucre i unes gotes de suc de llimona, remenem de tant en tant i les deixem fins que s'hagin begut tota l'aigua que elles mateixes faran.
  2. Mentrestant omplim d'aigua calenta el recipient on farem el bany maria i el posem al forn a 180º, deixem que es pre-escalfi.
  3. Fem el caramel amb el sucre i la cullerada d'aigua i el repartim pel fons i laterals de la flamera.
  4. Quan la poma sigui cuita i hagi reabsorbit aigua la traiem del foc i la passem pel minipimer, la deixem refredar una mica.
  5. Batem els ous i els barregem amb la llet.
  6. Quan la poma sigui tèbia la barregem amb els ous i la llet, que quedi ben uniforme.
  7. Omplim la flamera fins dalt i la posem al forn al bany maria, baixem la temperatura a 165º i deixem coure uns 45-50', fins que al punxar amb una broqueta surti neta i el notem quallat.
  8. Traiem del forn, deixem refredar i el posem a la nevera unes hores abans de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada