dijous, 20 de juny del 2013

Xarrup de te verd perfumat

Un xarrup diferent per cloure un bon dinar d'estiu.
Ingredients
  • 750 ml d'aigua
  • 4 cc te verd amb gessamí
  • 1 cs essència de taronger
  • 190 gr sucre (o 142 gr de sucre  + 36 gr de sucre invertit)
Preparació
  1. Posar l'aigua al foc i quan arrenqui el bull retirar-la i afegir les fulles de te, tapar i deixar infusionar uns 5'.
  2. Afegir el sucre, remenar fins la total dissolució i colar.
  3. Afegir l'essència de taronger i deixar refredar a la nevera, millor 24h.
  4. Quan estigui ben fred posar-ho a la geladora fins que el xarrup estigui fet (uns 30' en el meu cas).
Per fer-ho sense geladora posem el xarrup al congelador i remenem diverses vegades per trencar els cristalls de gel mentre es va congelant.
Una variant és fer servir te verd sense gessamí i afegir-hi fulles de menta al mateix moment que les fulles de te. També hi podem afegir el suc d'una llimona al punt nº 3.

1 comentari: