dijous, 31 d’octubre del 2013

Crema de xocolata per untar

Aquest any em salto la castanyada i berenarem pa amb xocolata! Aquesta crema de xocolata és perfecta per untar, de fet s’assembla força a la Nutella, amb un marcat gust d’avellanes i sense sucre ni greixos afegits (ep, això no vol dir que no sigui altament calòrica per virtut dels fruits secs i la xocolata!).
 Ingredients
(per 4 pots de 230 gr)
  • 50 gr ametlles torrades i pelades
  • 150 gr avellanes torrades i pelades
  • 400 ml llet sencera
  • 50 gr llet en pols
  • 40 gr mel
  • 150 gr xocolata de cobertura amb llet
  • 150 gr xocolata cobertura negra, 70% cacau.
Preparació
  1. Posem les avellanes i les ametlles pelades a la picadora i trinxem fins obtenir una pasta tan fina com puguem.
  2. A un pot hi posem la llet, la llet en pols i la mel i ho portem a ebullició, quan bulli ho retirem del foc.
  3. Immediatament afegim les xocolates en bocins petits a la llet calenta i barregem be fins que quedi homogeni.
  4. Seguidament afegim la pasta d’avellanes i ametlles i remenem bé fins que tot estigui perfectament unit.
  5. Aboquem la crema de xocolata als pots prèviament esterilitzats i els deixem refredar una mica abans de tapar.
  6. Així ja es poden guardar a la nevera varies setmanes, però si ho volem conservar més temps haurem de fer el buit als pots: els posem dins d’una olla i afegim aigua fins que els cobreixi 3 dits. Fem bullir durant 20’, retirem del foc i deixem refredar dins l’olla. Quan sigui freda l’aigua traiem els pots, eixuguem i etiquetem.
Amb torradetes de pa d'espelta mmmmmmm

Per esterilitzar els pots i les tapes els rentarem bé, els posarem a una olla cuberts d'aigua i els farem bullir 10'.
La textura de la crema s’espessirà quan la posem a la nevera.
Al menjar-la es nota una mica un punt granulós dels fruits secs, crec que és una textura molt agradable, però potser fent la barreja amb un túrmix quedaria més fina, ho he de comprovar.
La barreja de xocolates jo la he fet 50% de cada (amb llet i negre), es pot variar al gust, tot i que aquesta proporció dóna una crema molt equilibrada.

4 comentaris:

  1. estic pensant que canviant la llet de vaca per una llet d'avellanes i substituint la mel per un xarop d'atzavara o una melassa d'arròs, per exemple, i utilitzant farina de garrofa enlloc de la xocolata, tindriem una versió més sana, però menys gustosa, d'aquesta crema de cacau
    la faré!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb la idea de canviar la llet i la mel hi estic totalment d'acord, i segur que queda igual de bona, però això de substituir la xocolata per garrofa, això ja fora una crema totalment diferent. Ja em diràs cóm t'ha sortit si ho probes.

      Elimina