divendres, 13 de maig del 2011

Escarola amb romesco

Per una Tarragonina tardar tant a posar la primera recepta de romesco es una vergonya, però ja se sap... val més tard que mai !

Ingredients:
  • Una escarola
  • Olives negres
  • Pel romesco:
    • 3 tomaquets madurs (o 4 si son petits)
    • 3+1 dents d'all
    • 1 llesca de pa
    • 40 gr grapat d'ametlles torrades
    • 15 gr avellanes torrades
    • 1 cs Julivert trinxat
    • 1/2 cc pebre vermell dolç
    • 1 cs carn de nyora (en conserva) i 1cc de nyora en pols ó 4 nyores posades en remull del dia abans i treta la polpa
    • Oli d'oliva VE (un gotet o una mica més)
    • 1 cs Vinagre
Preparació
  1. Netegem bé l'escarola i la deixem en remull una estona, l'escorrem i centrifuguem per que no hi quedi gens d'aigua, la reservem en un bol gran.
  2. Preparem el romesco:
    1. Escalibem els tomàquets i 3 alls.
    2. Pelem les ametlles i les avellanes, fregim la llesca de pa.
    3. Posem al turmix tots els ingredients: els tomàques escalibats, pelats i sense llavors, els alls escalibats pelats, l'all cru (un de petit), les ametlles, el pa fregit, el prebre vermell dolç, la carn de la nyora, el julivert la sal i una mica de vinagre. Ho trinxem tot junt bo i afegint oli d'oliva, el que admeti fins obtenir la textura desitjada.
    4. Tastem i rectifiquem de sal, pebre vermell, nyora i vinagre fins que quedi al nostre gust. Val més posar poc all i afegir-ne si cal.
    5. El deixem refredar a la nevera.
  3. Una estona abans de servir barregem l'escarola amb romesco (potser no caldrà tot, el que sobri es fantàstic per acompanyar verdures a la graella, patates al caliu, carxofes...), afegim les olives i trapassem a la safata de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada