Per una Tarragonina tardar tant a posar la primera recepta de romesco es una vergonya, però ja se sap... val més tard que mai !
Ingredients:
- Una escarola
- Olives negres
- Pel romesco:
- 3 tomaquets madurs (o 4 si son petits)
- 3+1 dents d'all
- 1 llesca de pa
- 40 gr grapat d'ametlles torrades
- 15 gr avellanes torrades
- 1 cs Julivert trinxat
- 1/2 cc pebre vermell dolç
- 1 cs carn de nyora (en conserva) i 1cc de nyora en pols ó 4 nyores posades en remull del dia abans i treta la polpa
- Oli d'oliva VE (un gotet o una mica més)
- 1 cs Vinagre
Preparació
- Netegem bé l'escarola i la deixem en remull una estona, l'escorrem i centrifuguem per que no hi quedi gens d'aigua, la reservem en un bol gran.
- Preparem el romesco:
- Escalibem els tomàquets i 3 alls.
- Pelem les ametlles i les avellanes, fregim la llesca de pa.
- Posem al turmix tots els ingredients: els tomàques escalibats, pelats i sense llavors, els alls escalibats pelats, l'all cru (un de petit), les ametlles, el pa fregit, el prebre vermell dolç, la carn de la nyora, el julivert la sal i una mica de vinagre. Ho trinxem tot junt bo i afegint oli d'oliva, el que admeti fins obtenir la textura desitjada.
- Tastem i rectifiquem de sal, pebre vermell, nyora i vinagre fins que quedi al nostre gust. Val més posar poc all i afegir-ne si cal.
- El deixem refredar a la nevera.
- Una estona abans de servir barregem l'escarola amb romesco (potser no caldrà tot, el que sobri es fantàstic per acompanyar verdures a la graella, patates al caliu, carxofes...), afegim les olives i trapassem a la safata de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada