La coca salada més bàsica de Tarragona.
Ingredients:
- Per la massa
- 300 gr farina de força
- 10 gr llevat fresc de forner
- 6 cs oli d'oliva
- 6 cs aigua tèbia
- 1 cc sal
- Pel farcit
- 2 cebes mitjanes
- 1 pebrot vermell
- 1 cc pebre vermell dolç
- Pebre blanc
Elaboració:
- Posem a la panificadora els ingredients de la massa en el següent ordre: l'aigua, l'oli, la sal, la farina i el llevat engrunat. Connectem el programa de masses pujades i el deixem fins al final (també es pot pastar a mà i deixar reposar 1h).
- Tallem les cebes en juliana i les fregim en oli abundant fins que quedi transparent i ben cuita, al final salem i afegim el pebre vermell dolç, li fem fer un tomb vigilant que no es cremi.
- Escalivem el pebrot vermell i el reservem.
- Desgasem una mica la massa i la deixem reposar 5', passat aquest temps estirem en forma de coca amb el corró (jo en vaig fer dues de petites).
- Recobrim les coques amb ceba i tiretes de pebrot escalivat, espolsem amb pebre blanc i reguem amb una mica de l'oli de coure la ceba.
- Enfornem al forn pre-escalfat a 200º duran 10-15', fins que la massa sigui cuita, sense deixar que es torri massa.
Hi ha qui també hi posa albergínia escalivada, jo la faig com sempre l'hem menjat a casa. Lògicament aquesta és la versió vegetariana, la coca de recapte de Tarragona porta a sobre botifarra (el que a Tarragona anomenem llangonissa) o bé arengada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada