Qué busques?

dijous, 24 de febrer del 2011

Pastís de taronja i mousse de xocolata negra

El pastís d'aniversari del Pere, aquest any xocolata i taronja.

Ingredients
  • 1 paquet pasta brisa (un altre dia la faré a casa i ja posaré la recepta)
  • Mousse de xocolata:
    • 300 gr xocolata negra de cobertura a trossets
    • 300 ml crema de llet
    • 75 gr sucre glas
    • 4 ous
      1. Posar la crema de llet al foc amb la xocolata i la meitat del sucre, remenar be fins que es desfaci la xocolata.
      2. Passar-ho a un bol més gran i deixar refredar una mica, llavors afegir el rovells un a un barrejant be amb unes varilles. Deixar refredar, batre de tant en tant i posar a la nevera fins que sigui ben fred.
      3. Muntar les clares a punt de neu amb la resta del sucre.
      4. Batre enérgicament amb les varilles la xocolata freda i finalment barrejar amb delicadesa les clares a punt de neu.
Preparació
  1. Pre-escalfar el forn a 200º.
  2. Folrar un motlle prèviament pintat amb mantega, amb la parta brisa. Punxar el fons i coure 10-13'.
  3. Treure del forn i deixar refredar.
  4. Farcir amb una capa de melmelada de taronja al fons i a sobre la mousse de xocolata negra.
  5. Deixar a la nevera mínim 2h avanç de servir. Jo el vaig fer el dia anterior.

6 comentaris:

  1. Ja no puc més, t'ho he de dir: Amb aquestes receptes (i tant ben retratades), faries ressucitar un mort de la gana que fas venir. :-)))

    ResponElimina
  2. Moltes mercés ! fa il.lusió que el que cuino a casa t'agradi, aquest pastis es smolt fàcil i moooooolt bo ;o)

    ResponElimina
  3. Boníiiissim, no cal que m'ho juris!
    Jo la mousse la faig amb mascarpone, res d'original, com la recepta de les tapes de mascarpone, però amb les mesures liberalitzades (els dos pots de formatge els hi poso sencers, però la resta de mesures les faig més o menys igual, menys dolç tot plegat). Sola o amb maduixes o com a farcit i/o cobertura d'un pastís,... Sóc vegetarià-liberal: Res de carn, eh! Però llaminerot... :-))

    ResponElimina
  4. Jaja, a partir d'ara en lloc de dir que soc vegetariana "ovolactea" (que sembla una malaltia) dire que soc vegetariana "liberal" ;o)). No la conec la recepta de mousse amb mascarpone, me la passes ? sembla que ha de quedar molt be !

    ResponElimina
  5. La recepta que porten les tapes del pot de mascarpone (Galbani):4oo gr. mascarpone, 150 gr. sucre, 200 gr.(unes 10 porcions) de xocolata negra -fondant-, 3 ous -clara i rovell separats-.
    S'han de barrejar els rovells amb el sucre fins que quedi més o menys cremós. S'hi afegeix el formatge, aquí si que ha de quedar una crema homogènia. S'hi afegeixen les clares a punt de neu, amb suavitat perquè quedi la textura de mousse. Aviso, porta formatge, per tant, no et quedarà com la mousse clàssica, sinó com un gelat en aquell punt que no està ni fos ni glaçat-dependrà de les quantitats. Després s'hi afegeix la xocolata fosa –jo ho fair al micro tapada amb paper film i un plat a sota la tassa, un minut i poc, remenar i a partir d’aquí és a on has de controlar-, mira que no hi quedin grumolls, perquè la xocolata calenta amb la crema tebia en pot fer -sempre pots dir que a tu t'agrada amb aquests grumollets ;-)-.
    Jo les poso en tassetes de cafè, me'n surten una dotzena, depenent de si escures molt o poc el bol de la barreja...
    La mateixa barreja, la pots fer servir per fer cobertura de pastissos o farcits amb o sense mermelada. O fer un llit d'aquesta crema amb maduixes a sobre, etc...
    Jo no respecto aquestes mesures. Els pots de formatge són de 250 gr, jo hi poso els dos pots sencers. De la barra de xocolata te'n sobraran dues porcions-si n'hi tires més o menys quedarà més lleugera o més espessa. Això si, de sucre n'hi tiro els 150gr. Pel meu gust és més que suficient. Pensa que porta ou cru, sempre a la nevera! Jo en congelo una part. Ja m'explicaràs, és molt fàcil.

    ResponElimina
  6. Merci !! queda apuntada per la propera vegada que faci mousse.

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: