Qué busques?

dilluns, 16 de març de 2009

Hummus (puré de cigrons)

L'hummus es un puré de cigrons que es menja a tot el mitjà orient, molt popular i cada cop més conegut a casa nostra. De molt fàcil preparació es un èxit assegurat i que convenç, fins i tot als qui desagrada aquest llegum. Es menja amb torradetes o amb pa de pita o també amb bastonets vegetals crus (api, pastanaga, cogombre..).




Ingredients:
  • 300gr cigrons cuits
  • 2 alls
  • 1/2 gotet de tahina (puré de sèsam torrat)
  • El suc de 1/2 llimona
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1/2 gotet d'aigua (de la dels cigrons)
  • 1/2 gotet de nata líquida
  • Oli d'oliva verge

Preparació

  1. Posar tots els ingredients (excepte l'oli) a la batedora i trinxar-ho fins que quedi un puré espès i molt fi. Tastar i rectificar d'all, sal i crema de llet al gust.
  2. Posar-ho a un bol o plat i amanir-ho amb un raig d'oli d'oliva verge.

La crema de llet es una aportació de la meva collita, trobo que li dona finor i un gust suau, normalment s'hi posa 1/2 iogurt, però pel meu gust el iogurt junt amb la llimona li dona un toc massa àcid i un xic amargant, però tot es qüestió de gustos. També es pot preparar sense iogurt ni crema de llet.

La tahina o puré de sèsam torrat es pot comprar a qualsevol botiga de productes naturals o també en tendes àrabs especialitzades.

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: