Qué busques?

dilluns, 4 de juliol de 2011

Pa fet a casa: barres rústiques amb massa fermentada

Una versió millorada de les barres rústiques, no requereixen tant de temps com les barres de pagès i surten molt be, tant la molla com la crosta.

Ingredients
  • Massa fermentada feta 24h abans
    • 250 gr farina de força
    • 175 gr aigua
    • 1 cc sal
    • 5 gr llevat fresc
    1. Posem  a la panificadora els ingredients en l'ordre de la recepta i connectem el programa d'amassat.
    2. Posem la massa així obtinguda en un tupper ben tapat i el guardem a la nevera 24h mínim (es pot fer fins a 3-4 dies abans).
  • 150 gr aigua
  • 2 cs oli oliva verge
  • 1 cc sal
  • 300 gr farina de força
  • 10 gr llevat fresc
Elaboració
  1. Posem la massa mare a la cubeta de la panificadora i afegim la resta d'ingredients en l'ordre de la recepta.
  2. Connectem el programa d'amassat i llevat (1h 30').
  3. Posem la massa sobre una superfície lleugerament enfarinada i la dividim en dues meitats, donem a cada meitat forma de barra tot fent plecs seguint la tècnica d'en Richard Bertinet.
  4. Col·loquem les barres a la safata del forn, que haurem enfarinat lleugerament, i les deixem leudar tapades amb un drap de lli durant 1h o fins que hagin doblat el seu volum.
  5. Pre-escalfem el forn amb un pot amb aigua a 210º, 30' abans de posar-hi el pa.
  6. Quan les barres estiguin llestes les espolsem amb farina tamisada amb l'ajuda d'un colador fi i fem uns talls al biaix amb una fulla d'afaitar. Els talls han de ser d'un cm de profunditat aproximadament.
  7. Retirem el pot amb aigua que ha fet vapor al forn i hi posem les barres. Les deixarem coure de 30 a 35' fins que tinguin un bonic color daurat.
També he fet aquestes barres amb 1/2 farina blanca (la que va a la massa fermentada i 1/2 farina integral (la que es posa a la segona massa, i queden genials:

2 comentaris:

  1. Tenen molt bona pinta! Tot un luxe això de poder fer el pa a casa.

    Salutacions!
    Anna

    ResponSuprimeix
  2. Mercés per la visita i el compliment Anna. Fer el pa a casa es molt divertit i gratificant, He anat al teu bloc, no el coneixía, molt xulo ! m'el apunto per visitar amb regularitat.

    ResponSuprimeix

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: