Una paella vegetal amb ingredients que agradin a tots i m'estalvio de fer 2 menús: un vegetarià per mi i l'altre carnívor per la resta de la família.
Ingredients
- Per 5 persones: 10 mesures d'arròs
- 1/2 manat d'espàrrecs verds
- 2 carxofes
- 4 alls tendres
- 5 xampinyons
- 1 sobre de ceps secs
- Farigola trinxada
- Sal i pebre
- El triple d'aigua que d'arròs
Elaboració
- Una hora avans posem en remull els ceps (l'aigua la aprofitarem).
- A la paella saltejem els espàrrecs a trossets i les carxofes netes de les fulles dures i les barbes interiors, tallades a octaus. Quan es comencen a enrossir hi afegim els xampinyons tallats primets, la farigola al gust i els alls tendres i ho acabem d'enrossir tot junt. Al final afegim els ceps colats i tallats petits i resevem l'aigua dels ceps colada amb el colador de drap per evitar que hi quedi cap granet de sorra.
- Afegim l'arròs i deixem que es saltegi tot junt 1'.
- Finalment afegim l'aigua, la dels ceps més la que calgui per fer el triple que l'arròs. Salpebrem i remenem per tal que quedi tot barrejat, quan arrenqui el bull ja no ho remenarém més. Ha de coure fent xup-xup de 15 a 20' depenent del arròs i de cóm agradi la textura final del gra. Si cal es pot afegir miquetes d'aigua, però amb molt cura ja que, al final, el gra ha de quedar sec i una mica "curruscat" de sota.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada