Qué busques?

divendres, 7 de gener de 2011

Paella de carxofes, espàrrecs i bolets

Una paella vegetal amb ingredients que agradin a tots i m'estalvio de fer 2 menús: un vegetarià per mi i l'altre carnívor per la resta de la família.

Ingredients
  • Per 5 persones: 10 mesures d'arròs
  • 1/2 manat d'espàrrecs verds
  • 2 carxofes
  • 4 alls tendres
  • 5 xampinyons
  • 1 sobre de ceps secs
  • Farigola trinxada
  • Sal i pebre
  • El triple d'aigua que d'arròs
Elaboració
  1. Una hora avans posem en remull els ceps (l'aigua la aprofitarem).
  2. A la paella saltejem els espàrrecs a trossets i les carxofes netes de les fulles dures i les barbes interiors, tallades a octaus. Quan es comencen a enrossir hi afegim els xampinyons tallats primets, la farigola al gust i els alls tendres i ho acabem d'enrossir tot junt. Al final afegim els ceps colats i tallats petits i resevem l'aigua dels ceps colada amb el colador de drap per evitar que hi quedi cap granet de sorra.
  3. Afegim l'arròs i deixem que es saltegi tot junt 1'.
  4. Finalment afegim l'aigua, la dels ceps més la que calgui per fer el triple que l'arròs. Salpebrem i remenem per tal que quedi tot barrejat, quan arrenqui el bull ja no ho remenarém més. Ha de coure fent xup-xup de 15 a 20' depenent del arròs i de cóm agradi la textura final del gra. Si cal es pot afegir miquetes d'aigua, però amb molt cura ja que, al final, el gra ha de quedar sec i una mica "curruscat" de sota.

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: