Qué busques?

dilluns, 18 d’octubre de 2010

Coca de poma

Quan em vaig adonar que faltava fer "la foto", ja havia volat mitja coca ...

Ingredients
  • 250gr mantega
  • 250gr sucre glas
  • 250gr farina
  • 6 ous
  • 3 o 4 pomes
  • Sucre i canyella per espolsar per sobre
Preparació
  1. Pre-escalfar el forn a 180º
  2. Deixar la mantega a temperatura ambient fins que tingui textura de pomada (o donar-li un toc de microones vigilant que no es fongui).
  3. Treballar la mantega amb el sucre en un bol amb una espàtula fins que quedi homogeni.
  4. Afegir els ous d'un en un, barrejant be amb l'espàtula i vigilant que no es talli la massa. Aquesta es la única dificultat d'aquesta massa. Si sembla que es vagi a tallar afegir´hi una o dues cullerades de farina fins que torni a quedar ben homogènia.
  5. Quan hem tots els ous, barrejar-hi la resta de la farina.
  6. Untar amb mantega i enfarinar un motlle (rectangular o rodó)  abocar-hi la massa tot allisant la superfície.
  7. Cobrir la coca am làmines de poma i espolsar-hi sucre abundant per sobre.
  8. Enfornar a 180º uns 40' o fins que punxant amb una agulla surti neta.
  9. Deixar refredar una mica abans de desenmotllar i espolsar amb canyella (optatiu) abans de servir.
Es bona tant tèbia com freda o del dia abans. Amb una bola de gelat de vainilla queda "de muerte" !

1 comentari:

  1. la coca de poma és un dels meus berenars preferits.
    ara, per esmorzar també me'n menjaria un bon tros...ummm...

    ResponSuprimeix

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: