Qué busques?

diumenge, 12 de juliol del 2009

Pizza fàcil

Aquesta es la pizza més fàcil, sempre la mateixa base i a sobre el que hi hagi a la nevera i vingui més de gust. Les variacions son infinites. Aquest cap de setmana la vaig fer d'espinacs i mozzarel.la fresca de bufala.


Ingredients:
Per fer la massa

  • 1kg Farina preparada per pizza (Harimsa o Aragonesa del Mercadona, surten molt be)
  • 12c (soperes) Oli d'oliva
  • 510 ml Aigua
  • 3c (de moka) sal
Pel farcit
  • Tomàquet fregit
  • Orenga
  • El que s'hi vulgui posar : rodanxes de Carabassó, Albergínia, pebrot, ceba, olives.. o formatges o espinacs amb panses i pinyons o ...
  • 200gr Mozzarella en rodanxes
  • 100gr Formatge emmental ratllat
Preparació:
  1. Barrejar la farina (que ja porta llevat), l'oli, la sal I l'aigua tèbia a un bol gros, quan s'uneixi tot treure-ho del bol I amassar energicament sobre el marbre lleugerament enfarinat, durant 10'.
  2. Deixar reposar la massa fins que dobli el seu volum (45' aprox), al bol tapada amb un drap. Mentrestant fregirem el tomàquet i prepararem els ingredients del farcit.
  3. Quan la massa ha pujat, amassar-la de nou per tal que tregui l'aire. Separar la massa en dues meitats. Si no es necessita una meitat es pot congelar embolicada en plàstic, per utilitzar un altre dia.
  4. La massa que ha quedat es suficient per dues pizzes grosses, fer-ne dues boles i estirar amb un corró fins deixar-la d'un gruix de 4mm més o menys. Posar la massa estirada a la plata del forn, que estarà lleugerament pintada amb oli.
  5. Farcir amb: una capa fineta de tomàquet fregit, espolsar abundanment amb orenga, cobrir amb rodanxes de mozzarella, a sobre posar-hi el que es vulgui i, finalment, recobrir amb formatge ratllat.
  6. Deixar reposar fins que veiem que les vores de la pizza han pujat (més o menys 15')
  7. Enfornar a 200º uns 10', o fins que el formatge s'hagi fos I les vores agafin color.
Una que m'agrada especialment es la següent: fer una capa de rodanxes finetes den tomàquet fresc (en aquest cas no n'hi poso de fregit), a sobre virutes de parmesà, sal i pebre. Enfornar i quan li falta 1' cobrir amb rúcula i enfornar només 1' més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: