Qué busques?

dilluns, 2 de febrer del 2009

Crestes d'espinacs

La meva recepta d'empanadilles d'espinacs al forn, no son tan pesades com les fregides i queden molt bones. Vaig fer-les de prova i no en va quedar ni una !

Ingredients:
  • 15 oblees fresques per empanadilles
  • 250 gr espinacs cuits
  • 1 ou dur
  • 50 gr formatge ricotta (o filadelfia)
  • 2 cullerades pinyons
  • 1 cullerada panses
  • Sal, pebre i nou moscada
  • 1 rovell d'ou
  • 2 cullerades d'aigua
  • Oli per untar la plata del forn

Preparació:

  1. Si els espinacs son frescos s'han de coure previament: rentar les fulles i treure les tijes, posar a una olla tapar, i coure a foc mig remenant de tant en tant. Es couen amb la seva propia aigua, no cal afegir-ne.
  2. Treure tota l'aigua que quedi als espinacs, posant-los a un colador i pressionant amb una forquilla. Després tallar-los petits.
  3. Ratllar l'ou dur.
  4. Barrejar els espinacs, l'ou dur, el formatge, els pinyons, les panses, un polsim de nou moscada, sal i pebre.
  5. Tastar i rectificar de condiments.
  6. Farcir les oblees amb una cullerada de la barreja que hem fet, pintar la vora amb rovell d'ou barrejat amb dues cullerades d'aigua i tancar la empanadilla, pressionant les vores amb una forquilla.
  7. Pintar una plata del forn amb oli d'oliva i posar les empanadilles a sobre.
  8. Pintar les empanadilles amb la barreja de rovell i aigua.
  9. Enfornar a 180º fins que siguin daurades, 15' aproximadament

Jo les vaig acompanyar d'amanida feta amb els brots més tendres dels espinacs, en lloc de coure'ls els vaig reservar: espinacs tendres, daus de formatges: manxego, feta i blau, nous trossejades, amanit amb sal, oli i vinagre. Un plat ben mediterrani.

2 comentaris:

  1. encara em falta una hora per anar a dinar i veure això és una tortura. Fan una pinta magnífica...

    ResponElimina
  2. SENSE PARAULES! estan bonisimes! (i apunto: odio tan els espinacs com els anuncis o al menys això e pensaba x)

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: