Qué busques?

dimarts, 3 de març de 2009

Arrós amb carxofes i naps

Un arrós d'hibern, molt saborós i perfumat. La suavitat del nap i la intensitat de la carxofa fan una parella perfecte, units amb l'arrós i els aromes del gingebre i del safrà converteixen aquest plat una festa dels sentits.


Ingredients
  • Arrós rodó (2 tasses per persona)
  • Carxofes (1 per persona)
  • Naps (1 per 4 persones)
  • Brou vegetal (el triple que d'arrós)
  • 1 trosset d'arrel de giengebre fresc (1 o 2 cm)
  • Safrà
  • Sal
  • Oli d'oliva

Preparació

  1. Netejar les carxofes i tallarles a vuitens, pelar el nap i fer-lo a dauets.
  2. Saltejar les carxofes amb un bon raig d'oli a la paella de fer l'arrós.
  3. Quan es comencin a coure afegir-hi els naps i saltejar tot junt fins que sigui ben daurat llavors afegir-hi el gingebre pelat i ratllat ben fi.
  4. Tirar l'arrós i donar un tomb per que agafi be els sabors.
  5. Afegir-hi el brou, ja calent, juntament amb la sal i el safrà molt. Unir-ho tot be.
  6. Deixar que bulli de manera regular de 15' a 20', depenent del tipus d'arrós. Si cal afegir una mica de brou, pero amb compte per que al final ha de quedar sec i el gra solt.
  7. En acabar la cocció deixar reposar fora del foc i tapat amb un drap net durant 5' abanç de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: