Qué busques?

divendres, 26 de juny de 2009

Coca de Sant Joan




Uns dies tard, però aquí hi ha la coca de brioix que no pot faltar la nit de Sant Joan.

Ingredients
Per la massa de brioix:


      • 1/2 kg farina de força
      • 200 ml llet
      • 2 ous
      • 1 sobre llevat de forner
      • 50gr mantega
      • 65gr sucre
      • 1 pessic sal
      • 1c petita de matafaluga en gra
      Per posar sobre la coca:

      • Fruita confitada: meló, cireres, taronja...
      • Pinyons i sucre per espolsar per sobre la coca
      Pel massapà claret:

      • 3c soperes de pols d'ametlla
      • 2c soperes de sucre
      • aigua
      Preparació:

      1. Desfer el llevat amb la llet i afegir la resta d'ingredients de la massa de brioix: els ous batuts, la mantega en pomada, el sucre, el pessic de sal i els grans de matafaluga aixafats amb el morter. Treballar la massa fins que no s'enganxi als dits.
      2. Untar el marbre amb una mica d'oli i acabar de treballar la massa donan't-li forma arrodonida. Posar-la dins d'un pot (també untat amb oli), posar el pot dins d'una cassola amb aigua calenta (que no cremi) i tapar-ho amb un drap. Deixar reposar la massa uns 30' o fins que dobli el seu volum. D'aquesta manera puja més de pressa.
      3. Mentre tant tallar la fruita que posarem sobre la coca i fer una massapà claret amb la pols d'ametlla, el sucre i una mica d'aigua. Pre-escalfar el forn a 220º.
      4. Untar el marbre amb oli i estirar la massa donant forma ovalada de coca i deixant-la d'un gruix de 1.5 cm. Posar la coca sobre una safata del forn.
      5. Pintar la coca amb el massapà i adornar-la amb la fruita i els pinyons, deixeu-la reposar fins que augmenti el doble.
      6. Espolsar abundantment amb sucre i enfornar a 220º durant 10 o 15'.
      Amb aquestes proporcions en surt una coca grossa de la mida de la safata del forn o dues de mitjanes, si es volen fer diferents. Una variació molt habitual es posar-hi crema a sobre amb la manega pastissera format un enreixat i mitges cireres entre mig.
      També es molt bona oberta pel mig i farcida amb nata.

      Cap comentari:

      Publica un comentari

      Seguidors

      Total de visualitzacions de pàgina: